Guttatus-kissala

typyGuttatus on latinaa ja tarkoittaa täplikästä. Ocicat on yleensä täplikäs kissa, mutta satunnaisesti kuviointi voi olla ns. klassinen tabby, eli paksuraitakuvionti kuten seuraneitimme Typy typsykkä vieressä. Täplikäs oci tuo mieleen villit viidakkokissat, kun taas raidallinen oci luomoaa voimakkaalla kuviollaan. Rodun nimi on ocicat, koska kissa muistuttaa oselottia.

Ocicat on isoja villikissoja muistuttava täplikäs kissarotu. Oceja kasvatetaan juuri tuon kauniin turkin vuoksi, josta ne saavat villin ulkonäkönsä. Rotuna ocicat on keskikokoinen, lihaksikas kissa. Lihaksikkuuden toteaminen on helppoa: ocicat painaa enemmän kuin koko antaisi ymmärtää!

siskotMeidän kissalamme ensimmäinen ocicat on Moona, muitakin kutsumanimiä on (Monttu, Ocipulla). Moona on kissalamme todellinen lellikki, hän saa anteeksi moniakin törmäilyjään pelkällä katseellaan. Ensimmäinen pentueemme näki päivänvalon 4.3.2000, äitinä oli toinen ocimme Wanda, joka tuli Moonalle kaveriksi. Viereisessä kuvassa on Moona vasemmalla ja Wanda oikealla.

mamiToinen jalostusnaaraamme on Mami (oikealla), suklaatäplikäs Typyn siskotyttö. Mami on luonteeltaan ujo ja varovainen, mutta tarpeentullen osaa pitää kuria muille kissoillemme. Mami sai ensimmäiset pentunsa 17.12.2000.

Mami on myös kissalamme ensimmäinen ns. EC-kissa, eli Mami valmistui Turussa 6.10.2002 Eurooppa Championiksi.

ec_killeJa niinkuin kasvattajilla keskimäärin aina, meillekkin on jäänyt omia kasvatteja asustelemaan. Ensin isännän toiveesta kotiin jätettiin Kille, tuo hopeatäplikäs hurmuri. Kille on ensimmäinen oma kasvattimme, joka on saanut tuon halutun EC-tittelin. Tämä tapahtui 15.6.2003 Jämsässä. Kille kuvassa EC-palkintojen kera vieressä.

gic_tiituKissalan emäntä halusi jättää kotiin yhden uuden kasvatusnaaraan, ja niinpä meillä asustelee nykyään myös Tiitu, lilatäplikäs neitokainen, joka synnyttikin ensimmäiset pentunsa 31.10.2003. Pentujen isänä on Tiitun mielitietty Kille.

 

SC DK*Hindkjaer's Gaia, JW

SC DK*Hindkjaer’s Gaia, JW